BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

semuanya kerana Allah

Tuesday, September 21, 2010

hdup ini x slalu bhgia, tp duka x slamanya tertnggal di jiwa...

assalamualaikum kawan-kawan..
selamat hari rayer..ahakss..terlupe r nop wish..hehe..
erm..kawan, sy ad jmpa satu artikel nie kan, erm.. sj sy post kan untk tatapan shbt2 semua...sy fhm, prasaan kite sm jep, sm2 di usia ini kan....berckap sal perasaan ni kan, sy nk kgsi r ngan kwn2 artikel ni, buat yg tgh frust ke geram ke sakit ati ke sal prsaan nie...bace r ea..smga mjdi pdoman semua...


Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH tidak menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

shbt, ssgguhnya cinta Allah cinta hakiki...Allah sntiasa bsama kita dalam duka ataupun senang..Allah sntiasa memberikan kita bahagia...Dia yang memperkenankan doa-doa...smga kita sntiasa sedar dan tidak lupa....

.....Allahuakbar....


No comments:

Post a Comment

terima kasih,,^_^

sembahyanglah sebelum kita disembahyangkan..

assalamualaikum..